En del av Ringöns Nätverk

UTBILDNINGSREDERI AB

Vad finns att göra hos oss?

Svaret är; Massor!

"Hur länge kan jag vara hos er?"


Arbetsträningstiden varierar från person till person.


Tre till sex månader är den vanligaste tiden att vara här. Vi kartlägger dina önskemål och arbetskunskaper, detta matchas mot företag som behöver arbetskraft i vårt nätverk som i dag består utav sjuttio företag.

Det är stor chans att vi ordnar ett jobb till dig!

Båt & Bil

Du får delta i arbetet med båtar av kulturhistoriskt värde för att bevara dem för kommande generationer. Vi ser tillbaka på tidigare båtbyggen; materialens olika egenskaper samt val av teknik och konstruktion. Du får lära dig hur man konserverar och impregnerar trä och hur man använder nya material, antingen tillsammans med gamla eller för att ersätta dem. Vi bygger även nya båtar.
De båtar som är bortom räddning skrotas. Fina delar tar vi om hand. Vi lagar, polerar och återanvänder, större bitar återvinns och blir till värme. De som vill fördjupa sig i båtbyggarkonsten kan eventuellt ansvara för en ”egen” båt, tänkt att användas i projektet. Om intresse finns planerar vi att under projektets gång tillverka flera småbåtar med hjälp av en färdigbyggd modell, ritningar och skalenliga formar som huvudsakliga medel.

Mekanik

Du är med vid motorrenovering och modifiering: nedmontering, restaurering, montering och start. Förstå motorernas principer, hur de fungerar, deras styrkor och svagheter och hur man sköter dem på bästa sätt.​

Textil, läder & metall

Vill du sy kapell, inredning, dynor och andra textilier till bil såväl som båt? Blanda gammalt och nytt, prova nya material, andra mönster och kanske en egen design?
För den som vill arbeta med de små detaljerna, sitta i lugn och ro och arbeta kreativt, finns symaskiner samt all utrustning för polering och gravyr. Arbetet går med glans! Endast fantasin begränsar vad du kan tillverka: namnbrickor, de mest otroliga skyltar, medaljonger, smycken och brickor för att nämna bara nämna något.

Svets, plåt
& smide

Om du saknar kunskap får du lära dig grunderna i plåtbearbetning, fräs- o svarvning och olika svetstekniker. Du får möjlighet att tillverka något innan du deltar i arbeten. Har du tidigare erfarenhet kan du börja direkt i något av de pågående arbetena.​

Trä

För att arbeta med trä har vi alla moderna maskiner man kan önska, men det finns nog inget som går upp mot ett riktigt hantverk för det bästa resultatet, att bokstavligen känna träets struktur och vad som händer när det behandlas. Om du vill börja i liten skala eller ta dig an ett större projekt, bestämmer du själv utifrån tidigare erfarenhet och ambition! 

Butik

Vi har en skeppshandel där vi säljer nytt och begagnat, stort och smått. Exempel på vad du kan arbeta med är skyltning, försäljning, marknadsföring, inredning o hantering av e-butiken.

Vi är en trygg verksamhet


© Utbildningsrederi AB
Manufakturgatan 21, Ringön
417 07 Göteborg


Kontakt: 
Suss   0707-50 99 73
Bengt 0707-50 69 40